Abonnementsartikel

I går - tirsdag den 10. juli - ankom den nye forsøgsmejetærsker til Sønderjylland.

En spritny, danskproduceret og specialdesignet Haldrup forsøgsmejetærsker, skal nu hjælpe planteavlskonsulenter og forsøgsfolk med at skabe bedre resultater og rådgivning til danske landmænd.

Mads Brandt, Landbrugsrådgivning Syd uddyber de tekniske detaljer og fremhæver blandt andet den effektive rengøring, luftrensesystemet og den halvautomatiske prøveudtagning, der gør høstarbejdet mere præcist, sikkert og mindre ressourcekrævende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Denne mejetærsker er særligt designet til at skabe sikre og præcise måleresultater, de gamle ombyggede mejetærskere dur bare ikke til forsøgsarbejde, de er alt for usikre. Nu har vi en forsøgsenhed med hele maskinparken i top: En spritny Haldrup mejetærsker, en forsøgssåmaskine, en græshøster lavet specielt til forsøg og en specialbygget forsøgssprøjte med otte uafhængige sprøjtesystemer. Jeg er sikker på at vores landmandskunder kommer til at mærke en bedre og mere præcis rådgivning, når resultaterne fra forsøgene er bearbejdet, siger Mads Brandt.

Mærker øget efterspørgsel

Chefkonsulent Bo Secher i Landbrugsrådgivning Syd påpeger, at det er den eneste Haldrup forsøgsmejetærsker af sin art i de landøkonomiske foreninger i Sydvestjylland samt Fyn.

- Vi mærker allerede en øget efterspørgsel. Foruden den nye mejetærsker har vi jo også på vore forsøgsarealer på Ultang og Fyn 2 nye klimastationer, der kan hjælpe os med at styrke kvaliteten i forsøgene og bruge lokale vejrdata i rådgivning og med udvikling af varslingssystemer og IPM, siger Bo Secher.