De Kelly-harver, der skal sælges på det europæiske marked, skal nu produceres i Kolding.

- Den høje danske kvalitet, som vi er kendt for gør, at Kelly Engineering har valgt at lægge hele produktionen til det europæiske marked her i Danmark, fortæller salgsdirektør Karsten Snitkjær fra QuMa, som har stået for de indledende forhandlinger med Kelly Engineering i Australien om lokal produktion i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det australske produkt er udviklet til jordbehandling med høje hastigheder på de enorme jordbrug, som ofte kan være større end 1.000 hektar i Australien. Her er forskellen på, om traktoren kører 16 kilometer i timen frem for 12 kilometer i timen afgjort til at få øje på.

Desuden bruger en traktor spændt for med en Kelly-harve ifølge producenten omkring det halve i brændstof sammenlignet med en traktor med traditionel harve. 

Fra fire til 12 meters bredde

Produktionen skal foregå hos maskinfabrikken Jagi A/S i Kolding.

- På baggrund af tidligere erfaring vidste vi, at Jagi ville kunne løse opgaven. Derfor har vi indgået en gensidig samarbejdsaftale med Jagi, som netop har påbegyndt produktionen af de første Kelly-harver, som skal produceres i fire, seks, otte, 10 og 12 meters bredde, siger Karsten Snitkjær.

10-15 nye arbejdspladser forventes aftalen at kaste af sig hos Jagi i Kolding.