En pulje på i alt 280 millioner kroner fra Fødevareministeriet er nu klar til at komme på arbejde i landdistrikterne. Det oplyser Landdistrikternes Fællesråd.

Puljen skal realiseres gennem projekter under de fem tilskudsordninger: Erhvervsudvikling, Natur- og Miljøprojekter, Netværksordningen samt de to LAG-ordninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et af de væsentligste mål med puljen er at skabe flere arbejdspladser i landdistrikterne gennem for eksempel udvikling af miljøvenlig landbrugsteknologi, grøn infrastruktur, natur- og kulturturisme, kompetenceudvikling af fødevareproducenter med mere.

Kan modtage ansøgninger

NaturErhvervstyrelsen er klar med tilpassede bekendtgørelser på tre af ordningerne: Erhvervsudvikling, Natur- og Miljøprojekter og Netværksordningen.

Det betyder, at NaturErhvervstyrelsen kan  modtage og behandle ansøgninger fra de programgrupper, som regionerne har udviklet i samarbejde med kommunerne.

Med de seneste ændringer er det nu muligt at søge tilskud til de projekter, hvor programgrupperne har sikret den nationale medfinansiering. Midlerne kan både komme fra deltagere i programgrupperne og fra andre offentlige puljer, så længe midlerne er nationale.

Første ansøgningsfrist er 1. maj 2012. Yderligere frister i 2012 er 1. juli og 1. oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2013 er fristerne 1. marts, 1. maj, 1. juli og 1. september.