Fødevareministeriet har valgt at gennemføre landdistriktsprogrammet ved at lade de 51 lokale aktionsgrupper rundt i landet udpege gode lokale udviklingsprojekter i deres område. Fire år inde i programperioden er der i Danmark i alt givet cirka 450 millioner kroner i tilskud til omkring 2000 lokale udviklingsprojekter.

Det giver Danmark en placering i toppen, når man sammenligner med, hvor langt de øvrige EU-lande er nået med at gennemføre landdistriktsprogrammet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De lokale aktionsgruppers arbejde herhjemme er vigtig for at styrke arbejdet med at skabe gode levevilkår, arbejdspladser og indtjeningsmuligheder i landdistrikterne, siger Henrik Høegh.

En lang række andre EU-lande er knap nok kommet i gang endnu, og 14 medlemslande har på nuværende tidspunkt udnyttet under fem procent af bevillingen.

Landdistriktsmidlerne er i Danmark blandt andet gået til projekter, der kan skabe nye arbejdspladser, tiltrække flere turister, eller til kultur- og fritidsaktiviteter, der både kan fastholde og tiltrække beboere.