Lyt til artiklen:

Regeringen vil målrette 200 millioner kroner til landdistrikter

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Abonnementsartikel

Regeringen vil afsætte 200 millioner kroner årligt, som skal styrke landdistrikterne. L&F glæder sig over udstillet.

Senere i august vil Regeringen præsentere et finanslovsforslag, som blandt andet indeholder en "landdistriktsoffensiv". Hvad de helt præcist dækker over må vi vente med at vide, men i forbindelse med Venstres sommergruppemøde løfter partiet sløret for, at det indebærer over 200 millioner kroner årligt til at styrke landdistrikterne.

Det er blandt andet midler som skal udvikle gymnasier og erhvervsuddannelser i landdistrikter, ligesom landsbyfornyelse og udrulning af bredbånd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Satsningen på landdistrikter møder også glæde hos Lone Andersen, der er viceformand i L&F, samt formand for Familielandbruget.

- Jeg synes, at det er gode og vigtige områder, der allerede nu er besluttet at prioritere nogle af midlerne til. En styrkelse af uddannelsesmulighederne, ikke mindst erhvervsuddannelserne, er vigtigt for at fastholde unge. Og flere midler til at få rullet bredbånd ud er ligeledes særdeles positivt i forhold til at styrke bosætningen, siger Lone Andersen.

Hun mener, at det er afgørende for sammenhængskraften i landet, at erhvervsliv og bosætning i landdistrikterne bliver styrket, blandt andet gennem bedre muligheder for borgerne.

- Jeg kan kun bifalde de tre pejlemærker, der er sat for det videre arbejde med at få mest værdi for pengene. Uddannelse og transport er vigtige parametre at udvikle på, og helt generelt skal det være lettere at bo på landet. Vi har mange ideer til, hvordan man kan udvikle landdistrikterne på disse områder, og dem glæder vi os til at spille ind i det videre arbejde, lyder det fra Lone Andersen.