Abonnementsartikel

AEF har indtil nu arbejdet med isobus-standarden, men nu kaster gruppen sig over kamerasystemer og vil ligeledes skabe en standard for traktorer, der kan overføre energi via elektricitet

Gruppen, The Agricultural Industry Electronics Foundation, måske bedre kendt som AEF, der rummer repræsentanter fra en lang række landbrugsvirksomheder, har indtil nu arbejdet med at udvikle og forfine isobus-standarden. Men nu kaster gruppen sig over nye projekter.

Da flere og flere producenter arbejder med forskellige redskaber og maskiner, der i højere grad arbejder med strøm som energikilde, har AEF nedsat en projektgruppe, der netop skal sørge for at skabe en standard inden for området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”High Voltage”, som AEF kalder projektet, skal skabe en standard således at traktor og redskab kan snakke sammen.

- Ideen er at alle redskaber med en el-motor skal kunne kobles på og fungere med hvilken som helst traktor, der er i stand til at overføre energi via elektricitet, forklarer Carsten Huehne, der er talsmand for AEF.

Projektgruppen er del op i fem forskellige undergrupper. Hver gruppe arbejder med hver sit område: Sammenkobling mellem redskab og traktor, krav til redskaber, sikkerheds- og risikoanalyser, specifikationer for brugerinterface og en løsningsmodel for kølesystemer.

AEF har sat samme mål, når det gælder kameraer. Her har gruppen også startet et projekt, der skal munde ud i en plug-and-play løsning, så kamerasystemer kan kobles til traktorer og redskaber uden risiko for at komponenterne ikke kan tale samme sprog og dermed er ubrugelige. Ligeledes vil projektgruppen også standardisere brugerfladen på forskellige terminaler, så kameraet kontrolleres og ses på samme måde uanset traktormærke.