Ønsket om fred- og sameksistens deles velsagtens af de fleste, men det gælder faktisk også for elektroniske apparater, der udsender støj og dermed påvirker hinanden i forskellig grad.

Et firma, der blandt andet har specialiseret sig i måling og afprøvning af elektronik, er Delta, der i disse dage er ved at færdiggøre nye faciliteter på 2.000 kvadratmeter, hvoraf de 1.300 er testfaciliteter i Agro Food Park.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge divisionsdirektør for Test & Rådgivning Stig Lumbye, Delta, kan alt fra de mindste elektroniske kredsløb til hele biler afprøves i laboratoriet, som han betegner som Danmarks største af sin slags.

- Det er et såkaldt EMC-rum, hvor vi tester, om de elektroniske komponenter fungerer under alle forhold, fortæller Stig Lumbye.

Han nævner som eksempel måling af den støj, som elektroniske apparater udsender og som kan forstyrre anden elektronik.

- Man kan sige, at vi arbejder for fred- og sameksistens i teknologiens verden og hjælper vores kunder med at få avanceret teknologi til at fungere nøjagtig som planlagt, forklarer han.

Beliggenheden i Agro Food Park betyder, at Delta kommer tæt på nogle af virksomhedens kunder, heriblandt Agrotech, Aarhus Universitet og IBM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Delta er en selvejende virksomhed med hovedkvarter i Hørsholm. Virksomheden har 300 ansatte fordelt på fire afdelinger i Danmark, en i Sverige og en i England.

Der vil være 20 medarbejdere tilknyttet afdelingen i Agro Food Park, der ud over test og rådgivning tilbyder løsninger inden for produktudvikling.

Delta varetager design, udvikling, test, certificering og rådgivning inden for elektronik, mikroelektronik, softwareteknologi, lys, optik, akustik, vibration og sensorsystemer.