Arlas nye innovationscenter til i alt 270 millioner kroner skal beskæftige 120 medarbejdere og løfte Arlas fødevareinnovation op i den internationale superliga.

- Vi lancerer flere nye produkter i dag i Arla end tidligere, og evnen til at komme med originale ideer og produkter til forbrugerne er mere afgørende for forretningen end nogensinde før. Arla er i dag et af verdens ledende mejerier, og derfor skal vi også kunne føre an med innovation, der øger værdien af vores produkter og skaffer ny forretning til koncernen globalt, siger Arlas direktør for global strategisk innovation, Senior Vice President Paul Cornillon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Placeres i Danmark

Det nye globale innovationscenter på 10.000 kvadratmeter vil indeholde den nyeste teknologi inden for fødevareudvikling og bliver placeret i Agro Food Park i Aarhus, hvor det vil indgå i Danish Food Cluster, som er en international klynge af ekspertise for innovation inden for landbrug- og fødevaresektoren og den tilhørende teknologisektor.

- Vi har undersøgt en række placeringer i Europa, men har efter grundige overvejelser valgt at lægge vores globale innovationscenter i Aarhus. Derfra kan vi bedst udnytte de mange globale funktioner, som er baseret ved Arlas hovedkvarter i Viby, men samtidig ser vi mange muligheder for at indgå spændende partnerskaber med nuværende og kommende medlemmer af den danske fødevareklynge i Agro Food Park. Den vidensdeling vil styrke Arlas innovationskultur og ydeevne, siger Paul Cornillon.

Arlas globale innovationscenter forventes at stå klar i tredje kvartal af 2016.