Tirsdag den 24. januar er medarbejderne i Miljøministeriet blevet orienteret om, at 115 af dem skal fyres. Det drejer sig om 80 ansatte i Naturstyrelsen, 20 i Kort & Matrikelstyrelsen og 15 i Miljøstyrelsen.

De konkrete afskedigelser bliver varslet i styrelserne i løbet af kort tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som alle andre skal Miljøministeriet have balance mellem vores budget, de prioriterede opgaver og vores kompetencer. Og nu er vi i en situation, hvor vi er nødt til at tage afsked med kolleger, fordi vores rammevilkår ændrer sig, siger departementschef Marianne Thyrring.

Nyt fokus

De rammevilkår, hun refererer til, er finansloven for 2012, hvor der under overskriften "Effektiv administration i staten" er indarbejdet et sparekrav i den statslige administration på 2,5 procent i 2012 og 5 procent i 2013. Et sparekrav, som lægges til de besparelser, der allerede fandtes i forvejen.

I fremtiden skal Miljøministeriet have mere fokus på den grønne omstilling med særlig fokus på de områder, der er øremærket midler til i finansloven.

- Vi skal beskytte og udvikle natur og miljø på en ny måde. Vi skal fokusere på områder, hvor vi gør størst gavn, og herudover skal vi i højere grad inddrage vores omverden i opgaveløsningen, siger Marianne Thyrring.