Grøn Vækst har længe været upopulær i landbrugskredse, men nu viser det sig, at den er mindst lige så upopulær hos Danmarks Naturfredningsforening, der kalder den en af de syv politiske dødssynder mod naturen.

Danmarks Naturfredningsforening giver tre grunde til, at Grøn Vækst er en dødssynd:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- fordi lovene, der udgør Grøn Vækst og Grøn Vækst 2.0, mere tilgodeser landbrugets økonomiske vækstbehov end naturens og vandmiljøets økologiske tilstand.

- fordi man generelt har forsømt at stille de nødvendige krav til landbruget, blandt andet om reduktion af kvælstofoverskud.

- fordi det er politisk spin: Grøn Vækst blev præsenteret som en ”Miljø- og Naturplan Danmark 2020”, der skulle sikre bedre vandmiljø- og natur af høj kvalitet, samtidig med at landbrugs- og fødevareerhvervet udvikledes som grønt vækstpotentiale, men resultatet blev først og fremmest til fordel for landbruget.

Naturorganisationen foreslår som løsning, at politikerne vedtager "en langsigtet og naturmæssigt bæredygtig strategi for fremtidens danske landbrugserhverv".

DN nævner desuden seks andre tiltag som ifølge naturfredningsforeningen har gjort skade på naturen - heriblandt kommunalreformen og den manglende kortlægning af Danmarks natur og miljø.