Niels Jørgen Pedersen bliver kaldt "en fremragende repræsentant for vores erhverv" i Bæredygtigt Landbrugs ugentlige nyhedsbrev til medlemmerne.

Det er i forbindelse med sin tale ved Natur- og Landbrugskommissionens åbning, at Landbrug & Fødevarer-formanden høster de pæne ord fra Bæredygtigt Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der skal lyde en ros herfra til formanden for Landbrug og Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, som holdt en stærk og visionær tale. Også de mange efterfølgende spørgsmål klarede NJP på elegant og overbevisende måde at svare på, skriver Bæredygtigt Landbrug i medlemsbrevet.

Mindre tilfreds er organisationen derimod med prodekan fra Aarhus Universitet Kurt Nielsen, som udtalte, at naturen er stadig trængt.

- Kurt Nielsen fremlagde et stærkt politisk indlæg, der var særdeles kritisk over for landbruget. Vi håber, at tiden, hvor forskere forbliver forskere og holder sig fra politisk retorik uden dokumentation, snart kommer tilbage. Det er overraskende, hvor meget usagligt sludder man kan slippe godt fra at fremkomme med, lyder kritikken fra Bæredygtigt Landbrug.

Til gengæld fik Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen pænere ord med på vejen fra de Bæredygtige.

- Ella Maria Bischop-Larsen holdt et indlæg, som var væsentligt mere konstruktivt end hørt fra DN længe. Blandt andet sagde hun, at både naturen og landbruget skal have sorte tal på bundlinjen. Vi vil holde hende fast på den positive ånd og håber, den holder året ud.