Abonnementsartikel

Kampen for at redde vind- og solcelle-selskabet Scan Energy opgives nu. Der er fare for, at en række af Danmarks største landbrugsbedrifter bliver trukket med i faldet.

En økonomisk bombe sprang tirsdag under en række af Danmarks største landbrugsbedrifter. Den lange kamp for at redde vind- og solenergi-selskabet Scan Energy er definitivt opgivet. Det skriver epn.dk.

Ledelsen i Scan Energy ønskede at kæmpe videre, men selskabets bankforbindelse, HSH Nordbank, har afvist planerne om at rekonstruere og videreføre selskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HSH Nordbank har i stedet forlangt et salg af Scan Energys mange vindmøller og solcelleanlæg i Tyskland, Polen og Spanien.

Blandt selskabets omkring 140 aktionærer er en række af Danmarks største landbrugsbedrifter herunder flere meget store svineproducenter.

Nogle af disse bedrifter er nu truet på deres økonomiske eksistens som følge af Scan Energys kollaps.

Frasalget af de mange vindmøller og solcelleanlæg skal ske under tidspres, og indtægter vil i første række dække bankernes tilgodehavende. Det er tvivlsomt, om der bliver noget til aktionærerne.

Nogle af de landmænd, der ejer aktier i Scan Energy, er samtidig blandt de store kunder i Fjordbank Mors, der netop er krakket. Landmændenes store aktieposter i Scan Energy er en af flere årsager til bankkrakket.