- Mange økonomikonsulenter har givet udtryk for, at de ser store stigninger på vej i bidragssatserne. Og det sker, selvom det forgangne års regnskaber endnu ikke er kommet ind.

Det siger økonomidirektør Hans Peter Bay, Videncentret for Landbrug. Han udtrykker stor bekymring for konsekvenserne af de drastiske forhøjelser i bidragssatsen, som nogle landmænd har fået varsel om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det er ikke kun de etablerede landmænd, der rammes. De nyetablerede og de kommende landmænd vil få endnu højere bidragssatser, vurderer Hans Peter Bay, der er ked af kreditforeningernes kurs i lyset af, at landbruget endelig ser ud til at være på vej ud af den værste krise i mands minde.

Han er også bange for, at den tendens, som Nykredits skridt peger i retning af, vil smitte af på resten af finanssektoren.

- Når alt nu tyder på, at resultatet for 2010 bliver væsentligt bedre end forventet, så vil min opfordring til den finansielle branche være, at den venter med at varsle forhøjelser, indtil regnskaberne foreligger, siger Hans Peter Bay.