Seges har for nylig givet deres bud på noteringsudviklingen for resten af 2018 og de kommende to år. Det er en prognose, som giver panderynker hos afdelingsleder i LMO Lasse Frost, der er virksomhedsrådgiver med speciale i svineproduktion.

Ifølge Seges vil slagtenoteringerne være pressede til henover sommeren 2019 på baggrund af en meget stor produktion verden rundt, også i EU. Tilmed vil de forhøjede priser på foder betyde, at puljepriserne på smågrise heller ikke vil stige nævneværdigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor råder afdelingsleder Lasse Frost til, at man som svineproducent får kortlagt behovet for både foder og likviditet hurtigst muligt, lyder det i en pressemeddelelse fra LMO.

- Som svineproducent er det vigtigt at få overblikket over likviditetsbehovet i resten af 2018, men også længere frem. I foråret 2019 er der mange kornlagre, der slipper op, og svineproducenterne skal ud og indkøbe korn frem til næste høst, samtidig med at forventningerne til noteringen er meget lav. Dette kræver likviditet ? derfor få overblikket og tag dialogen med din bank så snart som muligt, siger Lasse Frost.

- Så får man synliggjort over for banken, at der er et 'bump på vejen' forude, men at når situationen normaliserer sig, er der fortsat en fornuftig indtjening og et positivt cashflow i virksomheden, tilføjer han.

Foderkontrakter ? slå til nu eller afvent?

Situationen gør også, at Hans Fink, chefanalytiker ved AgroMarkets, opfordrer til, at man afventer yderligere foderkøb, fremgår det af pressemeddelelsen fra LMO.

Det skyldes, at prisen netop har passeret en top og forventes at være på vej ned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har netop udsendt et salgssignal på korn, så på nuværende tidspunkt vurderer vi, at kornprisen er faldende. Derfor lukker vi ingen kontrakter som kornkøber på nuværende tidspunkt, men slår koldt vand i blodet og bruger af egne lagre, siger Hans Fink, der melder, at det samme gør sig gældende for færdigfoder.

- Vi følger markederne nøje i øjeblikket og sender anbefalinger ud til vores abonnementer, når vi kan se ændringer på de enkelte råvarer, tilføjer han.