Smartphones og Android er to efterhånden meget velkendte udtryk. Teknologien har taget os langt og kommer til at tage os endnu længere. Flere forskere spår, at man allerede om fem år kan benytte sin smartphone som dankort, og turen til lægen ordnes også med telefonen i stedet for det nuværende gule sundhedskort.

Teknologiens fremskridt kan landmænd også drage nytte af. Det mener Videncentret for Landbrug, der har lavet en liste over de små tilføjelsesprogrammer, også kaldet apps eller applikationer, som kan være relevante for landmanden at downloade til sin smartphone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der findes ifølge Videncentret for Landbrug over 200.000 forskellige apps, og for at lette overskueligheden har Web & It-afdelingen på videncentret lavet en oversigt over de apps, landmænd kan have gavn af.

- I øjeblikket findes der ikke så mange applikationer, der er målrettet landmænd. Men vi har lavet oversigten ud fra, at der skal være noget nytteværdi at hente for landmanden, siger Jens Peter Hansen, specialkonsulent hos Videncentret for Landbrug i et nyhedsbrev fra organisationen.

Oversigten opdateres løbende, og Jens Peter Hansen håber, at interesserede vil bidrage med ideer til listen.