Et par gange fremhævede talere den indsats, som Bæredygtigt Landbrug har ydet i debatten om Grøn Vækst og vandplanerne. Men begge gange, blev der hurtigt taget afstand fra foreningens indsats af efterfølgende talere.

Den første, som nævnede Bæredygtigt Landbrug, var advokat Philip Thorsen, der var inviteret til at tale om vandplanerne ud fra juridiske vinkler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han sagde, at han første gang blev opmærksom på nogle af de juridiske problemstillinger efter en henvendelse fra Bæredygtigt Landbrug.

Det fik straks formanden for Centrovice, Niels Rasmussen, til at dementere udsagnet og fortælle, at flere landboforeninger på øerne havde haft kontakt til Philip Thorsen.

Den næste, som fremhævede Bæredygtigt Landbrug, var Jørgen Jørgensen, LandboSyd, som direkte takkede Bæredygtigt Landbrug for at have bragt fagligheden ind i debatten, og han gav foreningen æren for dagens delegeretmøde.

Men straks gik miljøminister Karen Ellemann (V) skarpt i rette med det synspunkt.

- Jeg kan ikke være mere uenig med dig i den påstand. Jeg står ikke her på grund af Bæredygtigt Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke på grund af Bæredygtigt Landbrug, jeg agerer, som jeg gør. Jeg lytter til embedsmænd, politiske kolleger og Axelborg. Jeg har ikke respekt for alle mulige diskussioner, som tager et usandt udgangspunkt, sagde hun.