Lang tids voldsom kritik af landbrugets alt for høje brug af antibiotika ser nu ud til at slå igennem. Det skriver Politiken.dk.

Forbruget af antibiotika til svin faldt i hele 2010 med 3,2 procent fra året før. Især i årets sidste halvdel var faldet markant med 14,5 procent. Det viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det store fald er et flot resultat af landets dyrlæger og svineproducenters indsats i staldene, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Videncenter for Svineproduktion, til Politiken.

Han mener, at udviklingen viser, at indførelsen af fødevareministerens 'Gult kort'-ordning virker efter hensigten, og at svineproducenterne har taget ordningen til sig.

Et fortsat fald skal blandt andet stimuleres med et nyt fireårigt forskningsprojekt på Videncenter for Svineproduktion. Det skal give ny viden om bedre måder at give grisene antibiotika på samt sikre en bedre sundhed hos især smågrise.

Projektet skal få antibiotikaforbruget ned med mindst 10 procent hos de svineproducenter, som deltager i de mange demonstrationsprojekter, der finder sted i løbet af de næste fire år.