Abonnementsartikel

Det er et år, siden gult kort-ordningen blev indført, og antibiotikaforbruget er faldet med 25 procent.

Forbruget af antibiotika til svin for maj måned er netop offentliggjort. Det viser et væsentlig lavere forbrug end i maj 2010. Samlet set er antibiotikaforbruget for perioden januar til maj 2011 fortsat 25 procent lavere end i samme periode sidste år. Det ioplyser Landbrug & Fødevarer.

- Jeg er positiv overrasket over det gode resultat. Vi kan dog ikke forvente, at denne udvikling vil fortsætte i sammen tempo fremover. På et tidspunkt vil antibiotikaforbruget stabilisere sig på et nyt, lavere niveau, hvor der vil være udsving alt efter, om der skulle komme et sygdomsudbrud, siger Nicolaj Nørgaard, direktør Videncenter for Svineproduktion, Landbrug & Fødevarer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han tilføjer, at forbruget også skal ses i forhold til antallet af grise, som ifølge Danmarks Statistik er faldet lidt.

- Dog er det en flot indsats fra landets svineproducenter og dyrlæger, der har resulteret i, at vi er kommet så langt, som vi er.

For at sikre fortsat fokus på forbruget af antibiotika har Videncenter for Svineproduktion fastsat mål for antibiotikaforbruget pr. gris, ligesom der er søsat et stort, fireårigt projekt, hvor der blandt andet genereres ny viden om mere hensigtsmæssige måder at give grisene antibiotika på, samt at sikre en bedre sundhed hos smågrisene.