- I landbruget skal vi flytte os helt vildt på meget kort tid, og derfor starter vi det her tiltag op, siger Kurt Harbo, som er formand for Agri Nords Tænketank for Udvikling.


Ifølge Kurt Harbo vil tænketanken tage ansvar for, at der bliver skabt et stærkt fundament for landbrugets muligheder for udvikling. Det skal ske ved nytænkning gennem netværk, og resultatet skal være håndgribeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal tænke nyt og anderledes, og så er vi nødt til at koge det ned til noget, som alle kan forholde sig til og som kan bruges på den enkelte bedrift, udtaler Kurt Harbo.

Arbejdet i tænketanken vil derfor være fokuseret på både bedrift og rådgivning, og alle kan bidrage med idéer, som kan komme til direkte vurdering i tænketanken


Deltagelse af eksperter

At tænketankens arbejde skal være konkret, afspejles i deltagerne, som endnu ikke er endeligt udpeget. Det drejer sig blandt andet om eksperter fra danske universiteter, fremtrædende kokke, repræsentanter fra detailhandelen og andre relevante personer fra tilknyttede erhverv.

- Det handler om, at vi skal samle nogle stærke kompetencer ikke bare fra landbruget, men også udefra, som kan bidrage til tænketankens arbejde, fortæller Kurt Harbo.

Den brede vifte af eksperter gør, at tænketankens arbejde berører mange emner - herunder teknologi, energi og innovation på den enkelte bedrift. Også slutbruger- og markedskontakt vil være i fokus i tænketanken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er derfor, vi inddrager så mange forskellige parter. Alle er på en eller anden måde forbundet med landbruget, og de vil alle kunne bidrage med idéer og viden, som kan inspirere, beretter Kurt Harbo.


Gå-hjem-møder og innovationskongres

Ud over en lang række gå-hjem-møder, som arrangeres for både landmænd og andre relevante parter, planlægger Agri Nords Tænketank for Udvikling også at afholde en innovationskongres, som vil være den første af sin slags.

Innovationskongressen skal samle alle relevante parter med interesser i dansk landbrug. 

- Sammen med gå-hjem-møderne er innovationskongressen en vigtig del af formidlingen, som er grundlaget for tænketanken. Tænketanken er skabt for at skabe inspiration, vækst og udvikling, og derfor er det vigtigt, at vores arbejde formidles og bliver brugt til noget, slutter Kurt Harbo.