Abonnementsartikel

Til efteråret bliver det muligt at stille op i en nye klasse specielt for store vendeplove ved LandboUngdoms pløjestævner.

- Vi har erfaret, at nogle af de unge afholder sig fra at deltage i vores pløjestævner, fordi de kun har mulighed for at stille op med den plov, som de kører med til hverdag, og det er jo oftest rigtige store plove fra fem furer og større. Det kan virke lidt håbløst at konkurrere mod små to-tre furede specielle konkurrence-vendeplove, så derfor får de store vendeplove nu en klasse for sig selv, så de kan konkurrere på lige vilkår, skriver LandboUngdom i en pressemeddelelse.

Krav om at kunne deltage i klassen for store plove er, at der køres med fem-furede vendeplove eller større, og klassen er kun for vendeplove. Derimod er det valgfrit, om man kører med liftophængte eller halvbugserede plove.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ingen øvre grænse for, hvor mange furer ploven kan være udstyret med, dog skal de alle være i brug hele tiden. Der bliver ingen aldersopdeling i klassen, det vil sige ingen junior/senior opdeling. Der er fortsat mulighed for at deltage i klassen med almindelige vendeplove med de store vendeplove, hvis dette skulle være et ønske. 

DM i Vendsyssel

- Vi håber, at vi med dette initiativ vil have lettere ved at få nogle unge med for første gang. Der er ingen forventninger om, at deltagerne justerer på ploven hele tiden, men derimod kan de vise, hvad de kan med det materiel, de kører med til dagligt - men selvfølgeligt drejer det sig om at have ploven rigtig justeret, siger Lene Mouritsen Møller, LandboUngdom.

Fra hvert regionsmesterskab går vinderen af klassen for store plove videre til DM i pløjning, som i år vil blive afholdt af Vendsyssel LandboUngdom fredag og lørdag den 29.-30. oktober 2010 på gården Klitgaard Agro v/Michael og Anders Bundgaard, Ulsted ved Hals. Her skulle der være jord nok også til de store plove.

Der er fire ekstra DM-pladser, som fordeles med én plads til hver af de fire regioner, som har de fleste pløjere med store plove.

De store vendeplove følger stort set reglerne for de øvrige vendeplove dog med få undtagelser som for eksempel, at der er et fast areal uanset plovstørrelse på 48 meter /56 meter x 100 meter, og der skal kun køres to træk i tilbagekast og otte træk i afpløjningen.