Ingen moser skal udtørres, og ingen skove fældes i bio-dieselens eller bio-ethanolens navn, sagde energikommissær Günther Oettinger på et pressemøde i Bruxelles, torsdag.

Kommissionen har nu etableret et kontrolsystem, der skal sikre bæredygtighed af biobrændstoffer i alle led fra landbrugsjord til benzinstation både i EU og i de dele af verden, som EU importerer fra. Det skriver Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Certificeringen af biobrændstofferne vil foregå ud fra samme model som forbud mod børnearbejde. Hvis producenterne i hele forsyningskæden lader sig underlægge løbende kontrol af uafhængige kontrollanter, kan der søges om et certificeringsmærke. Et sådant mærke skal gøre det muligt for forbrugeren at træffe et klima- og miljøvenligt valg på Europas tankstationer.

Biobrændstoffer, som ikke har certifikat fra en ordning godkendt af EU-Kommissionen, vil ikke kunne støttes med offentlige tilskud og vil ikke kunne medregnes til opfyldelse af landenes energimål - hverken til målet for vedvarende energi eller målet for biobrændstoffer.