Lyt til artiklen:

EU-Kommissionen vil have landmænds hjælp til forenkling

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Fra den 7. marts til den 8. april har EU-Kommissionen sat gang i en online undersøgelse, der skal give et overblik over, hvordan man kan lave en forenkling, der skal lette byrden for landmændene. Det skriver Kommissionen i en pressemeddelelse.

Her skal man svare på spørgsmål om, hvor lang tid man bruger på administrative opgaver i forbindelse med anvendelsen af støtte og rapporteringsforpligtelser, om man bruger mobile enheder til at levere geotaggede fotos, og om mand fik ekstern hjælp til at udarbejde støtteansøgninger under den fælles landbrugspolitik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med denne undersøgelse henvender Europa-Kommissionen sig direkte til landbrugerne for at få indsigt i de administrative byrder, de står over for i deres daglige arbejde. Denne indsigt vil give et klarere billede af de specifikke problemer, som landbrugere i hele EU står over for, og sætte os i stand til at udvikle målrettede løsninger, der mindsker kompleksiteten og fremmer forenklingen. Jeg opfordrer derfor alle landbrugere til at dele deres synspunkter og bidrage med deres synspunkter i denne undersøgelse, siger Janusz Wojciechowski, kommissær med ansvar for landbrug.

Nye regler: Regninger i ringbind kan koste dig millionbøde

Se også:

Nye regler: Regninger i ringbind kan koste dig millionbøde

Undersøgelsen skal bidrage til at identificere kilderne til den administrative byrde og kompleksitet, der følger af den fælles landbrugspolitiks regler og andre regler for fødevarer og landbrug, både med hensyn til deres anvendelse på nationalt plan og i forbindelse med de registrerings- og rapporteringsforpligtelser, der er knyttet til dem.

De første resultater vil allerede blive fremlagt i midten af april, og inden sommeren skal undersøgelsen give et klare billede af de vigtigste administrative hindringer, som landmændene står overfor.