På en lille forsøgsmark bag Dalum Landbrugsskoles afdeling i Odense skal der fremover eksperimenteres med robotteknologi, skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Skolen har netop investeret i 2. generation af markrobotten Farm­droid, som fremover skal hjælpe de studerende på især lederuddannelsen med at høste ny viden og erfaring med den nye type landbrugsmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi tør tænke nyt og er parat til at tage nye teknologier i brug. Vi har ansvaret for at klæde de studerende på til en fremtid, hvor der stilles store krav til en bæredygtig og klimavenlig fødevareproduktion. Her bliver robotterne med stor sandsynlighed et vigtigt element, siger uddannelsesleder på Dalum Landbrugsskole, Charlotte Holm Hansen.

Ved første øjekast kan det måske være svært at se potentialet i den cirka tre meter brede, lysegrønne maskine, som snegler sig ned langs rækkerne med cirka én km i timen. Men det er der. Robotten både sår og radrenser ved hjælp af energi fra tre store solpaneler, og når det hele spiller, kan den holde marken fri for ukrudt uden brug af hverken diesel eller pesticider, skriver Dalum Landbrugsskole i pressemeddelelsen.

Planteunderviser Niels Bøje Andersen er begejstret for ideen og glæder sig til at inddrage den nye robot i undervisningen.

- Det er altid spændende at være med til at udvikle noget nyt. Ved at være med i projektet bliver vi en del af et stærkt fagligt fællesskab, hvor vi kan dele ny viden og erfaringer. Det lover rigtig godt for fremtidens landbrug, siger Niels Bøje Andersen.

Han har allerede kontakt til flere uddannelsesinstitutioner og robotvirksomheder i Odense, men hører også gerne fra andre, som kan se sig selv som deltagere i projektet.