Fendts historie hænger uløseligt sammen med Starup. Det var her Alex Petersen havde base, da han skaffede Fendt til Danmark, og det er her basen ligger i fremtiden, slog administrerende direktør Jan Garder fast, da han efter lang tids planlægning kunne sætte de store entreprenørmaskiner i gang med jordarbejdet til det nye byggeri.

Der er tale om en betydelig værkstedsudvidelse, der bygges foran de eksisterende værksteder. Derved mister man en masse gårdsplads, men det kompenserer man for ved at anlægge en stor plads til maskiner, af- og pålæsning og så videre nord for de nuværende bygninger, skriver TBS Maskinpower i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilkørselsforholdene forbedres også, så firmaets nordlige indkørsel helt automatisk bliver de store og tunge køretøjers foretrukne adgangsvej. Det vil fremme trafiksikkerheden i området.

- Projektet har været længe undervejs. Men i samarbejde med teknisk forvaltning i Varde Kommune, vores arkitekt Ole Kristensen og Ingeniørfirmaet Olav Kristensen, er det lykkedes os at udarbejde og få godkendt en lokalplan for området, så vi nu kan bygge til og renovere nogle af vores eksisterende faciliteter. Det glæder vi os til, siger Jan Garder.

Moderne rammer

- Målet med investeringen er at styrke vores kompetencecenter ved at skabe tidssvarende værkstedsfaciliteter for alle vores serviceteams og sikre kunder optimal service ved den øgede værkstedskapacitet, fortæller Jan Garder.

De nye værkstedsfacilitet kommer til at hænge sammen med de nuværende værksteder og rummer blandt andet tre porte til vogntog og en portalkran. Hele værkstedet bliver indrettet efter alle moderne normer for arbejdssikkerhed og ergonomi. Dét håber Jan Garder vil være med til at skabe rammerne for en attraktiv arbejdsplads for servicespecialister.

- Vi lever af at have et dygtigt serviceteam, som kunderne har tillid til. Derfor skal vi gøre noget ekstra for at holde på vores nuværende medarbejdere og tiltrække endnu flere, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det store byggeri forventes at stå færdigt i løbet af sommeren 2020, og indtil da arbejder man med uformindsket kapacitet i de eksisterende rammer. Når TBS Maskinpower holder årets traditionsrige åbent hus 5. december, vil man sørge for at tegninger er sat op, så alle kan se, hvad planerne indeholder.