Lyt til artiklen:

Trelleborg udvikler dæk sammen med Fendt

00:00
Hastighed: ???x
03:39

Temaet på Trelleborgs pressemøde på Agritechnica 2023 var ikke så meget introduktionen af nye dæk, men derimod bæredygtighed. Et nyt dæk blev det dog til, og det er det dæk, der er monteret på Fendts første elektriske traktor, Fendt e107 V Vario, der på førstedagen af Agritechnica 2023 vandt prisen for bæredygtighed.

Producerer lokalt

Trelleborg, der er en del af japanske Yokohama Rubber Co, arbejder i hverdagen efter mottoet: Mere med mindre på en bæredygtig måde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forsøger at producerer og levere så lokalt som muligt. Ikke fordi det skal være lokalt, men fordi det giver flere fordel frem for at centralisere produktionen. For det første minimerer vi risikoen for konjekturudsving. For det andet får vi en mere stabil levering af råvarer og komponenter. For det tredje minimerer vi risikoen for politisk ustabilitet. Sidst men ikke mindst reducerer vi vores udledning af CO2, siger Paolo Pompel, CEO, Yokohama TWS.

Udviklet sammen med Fendt

Dækket, der er monteret på Fendt e107 V Vario, benævnes TMI Eco Power. Dækket er udviklet specielt til den elektriske traktor, og dækket er et resultat af mere end to års udvikling, hvor både Fendt og Trelleborg har været involveret.

- Fendt e107 V Vario er i bund og grund en traditionel Fendt 207 Vario, hvor dieselmotoren er erstattet af en elmotor. Men det gav ingen mening at montere et traditionel traktordæk på e107 V Vario, hvor alting er beregnet med decimaler. Derfor gik vi til Trelleborg, for at få dem til at udvikle et dæk, der kunne imødekomme de behov, som vi havde til dækket, siger Roland Schmidt, Vice Præsident Marketing Fendt, som var inviteret til at fortælle om samarbejdet med Trelleborg.

- Vi arbejdede også sammen med Trelleborg, da vi udviklede Fendt 1000-serien, og Trelleborg udviklede de store 46 tommer dæk til traktoren, tilføjer Roland Schmidt.

Bedre end et traditionelt traktordæk

I forhold til traditionelle traktordæk har Trelleborg TMI Eco Power en slidbane med et mønster, der minder om det, Trelleborg bruger på deres dæk til eksempelvis gyllevogne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I udviklingen testede vi dækket op imod traditionelle traktordæk, og resultatet er blevet et dæk, der på flere parametre er det traditionelle overlegen. Eksempelvis står den langt bedre fast på faste overflader, og brændstofforbruget er tre procent lavere. Målt på komfort er TMI Eco Power 12 procent bedre, og dækket har en levetid, der er syv procent længere. Sidst men ikke mindst så er dækket produceret af 65 procent bæredygtige materialer, der stammer fra genbrug og fra planteprodukter, forklarer Gianluca Abbati, Trelleborg.

Ekstra Garanti

Trelleborg er i gang med at implementere et Premium Care Program, hvor slutbrugeren og Trelleborg kobles tættere sammen.

- Vi vil tilbyde mere end avancerede dæk, og med Premium Care leverer vi en komplet Trelleborg-løsning lige fra leveringen af en ny maskine og til maskinen igen forlader ejendommen. Brugeren skal blot oprette maskinen. Dæk på de oprettede maskiner, bliver automatisk omfattet af en garantiordning på to år, og samtidig kommer slutbrugeren tætter på Trelleborg, siger Elio Bartoli, Trelleborg.