Automatisk oplæsning:

Danish Agro maskinforretninger høster overskud

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Danish Agros datterselskaber indenfor salg af maskiner har i dag offentliggjort regnskaber, og du kan læse en gennemgang af årsresultaterne her.

Under maskinforretningsparaplyen i Danish Agro finder man en række maskinhandlere, der spreder sig over det meste af landet.

Og på den sidste dag i maj har de syv datterselskaber offentliggjort regnskaber, og de har alle sammen én ting til fælles; Der er gode resultater over hele linjen.

Danish Agro Machinery har i 2020 hævet bruttofortjenesten med lidt over to millioner kroner. Således lød bruttofortjenesten på 41,7 millioner kroner i det afsluttede regnskabsår. Det giver et overskud på 23,3 millioner kroner før skat. I ledelsesberetningen skriver firmaet, at salget af nye Claastraktorer og -mejetærskere har været på et tilfredsstillende niveau, ligesom man forventer et overskud på 20-25 millioner kroner før skat i 2021.

For Traktor- og Høstspecialisten A/S har 2020 budt på et mindre overskud end ventet. Her landede man et overskud på lidt over to millioner kroner før skat. Ifølge ledelsesberetningen tilskrives det mindre overskud en række eksterne faktorer samt fokus på integrationen af den købte aktivitet fra et andet søsterselskab, Almas Agro A/S. Ledelsen er dog tilfredse med regnskabet, lyder det i beretningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Netop Almas Agro, der efter frasalg af maskinaktiviteten udelukkende består udlejning af ejendomme, har hentet et overskud på 365.000 kroner før skat.

A.P Jørgensen A/S i Ribe, der blandt andet har Claas, Lemken og Amazone i sortimentet, landede et overskud på lige under fem millioner kroner før skat. Det er en stigning på godt 800.000 kroner i forhold til året før. Det til trods for, at A.P. Jørgensen A/S har haft en nærmest identisk bruttofortjeneste i 2020 og 2019. I stedet har man hentet andre finansielle indtægter, der har en positiv afsmitning på overskuddet.

Der er ligeledes positiv udvikling hos Ringe Maskinforretning A/S, hvor det også er gået frem på både bruttoresultat og overskud. Her har man øget bruttofortjenesten med en halv million kroner i forhold til 2019, mens overskuddet på 3,1 millioner kroner før skat er næsten én million mere end i 2019. Ledelsen betegner da også 2020 som et tilfredsstillende år.

Røstofte Maskiner A/S, der har afdelinger på Sjælland og Lolland, har formået at hæve bruttofortjenesten fra 16,7 millioner kroner til 25 millioner kroner. Det har også haft en positiv indvirkning på årets resultat, hvor man har høstet et overskud på lidt over fire millioner kroner før skat. I 2019 lød overskuddet i omegnen af 325.000 kroner.

Slutteligt har Vinderup Maskiner A/S hævet bruttoresultatet med knap tre millioner kroner. Det har medført et overskud på 2,4 millioner kroner før skat, hvilket er væsentligt højere end i 2019. Dengang lød overskuddet på 61.000 kroner.