Automatisk oplæsning:

Partier føler sig misinformeret om minkbeslutning

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Flere partier kritiserer, at de blev misinformeret om, hvorvidt data bag beslutning om at aflive mink var klar.

Flere partier mener, at de blev misinformeret om centrale oplysninger, inden beslutningen om at aflive alle mink blev truffet.

Det skriver Berlingske.

Inden det på et pressemøde 4. november blev slået fast, at alle mink i landet skulle aflives, bad partiformænd og sundhedsordførere om adgang til de data, der lå til grund for beslutningen.

Det blev afvist med henvisning til, at de data endnu ikke var klar. Men ifølge Berlingske var de allerede klar 2. november, hvor Statens Serum Institut sendte et notat med oplysningerne til Sundheds- og Ældreministeriet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stinus Lindgreen, sundhedsordfører for Radikale Venstre, var en af de politikere, der havde bedt om dem, men som fik at vide, at oplysningerne ikke var klar. Han har nu indkaldt sundhedsminister Magnus Heunicke i samråd.

- Jeg ved jo ikke, hvem der havde de informationer, og om de ikke er kommet videre i systemet, og hvorfor jeg ikke bliver orienteret om, at de har data liggende. Det skal jeg have at vide. Det er vigtig viden, der har ligget derovre og ikke er blevet fremvist for Folketinget og eksperter. Det er alvorligt, siger Stinus Lindgreen.