Lyt til artiklen:

Fredag begynder opgravningen af mink ved Kølvrå

00:00
Hastighed: ???x
01:28

På fredag går arbejdet i gang med at fjerne de omkring 7.000 tons mink, der tilbage i november blev begravet ved Kølvrå. Dermed fortsætter opgravningerne af de tilsammen 13.000 tons mink, som i november blev begravet ved Nr. Felding og Kølvrå, planmæssigt.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Kølvrå begynder opgravningerne fredag 18. juni ved daggry. Går alt efter planen, vil de sidste mink være fjernet omkring midten af juli.

Opgravningerne af mink gik i gang ved Nr. Felding i slutningen af maj, og er forløbet planmæssigt både mht. opgravning og med at afbrænde minkene på de 13 forbrændingsanlæg.

Men selvom lugtgenerne var beherskede under opgravningerne i Nr. Felding, kan Fødevarestyrelsens indsatschef Kasper Klintø ikke garantere, at lugtgenerne ved Kølvrå ikke kan blive en større udfordring de kommende dage, hvor temperaturen ser ud til at kunne krybe over 25 grader frem mod weekenden.

- Vi gør, hvad vi kan for at minimere generne, og entreprenøren graver ikke flere mink op ad gangen, end vognmanden kan køre væk stort set med det samme, fortæller Kasper Klintø.

Han understreger, at alle lastbiler bliver kontrolleret, og efter behov vasket og desinficeret, inden de kører ud på landevejene. Endvidere er alle containere på lastbilerne både lækagesikrede og overdækkede, når de ruller ud på turen til forbrændingsanlæggene.