Store fødevareproducenter som Arla og Danish Crown har forpligtet sig til at halvere madspildet inden 2030.

Nogle af landets største fødevareproducenter har forpligtet sig til at halvere madspildet.

På Danmarks første nationale madspildsdag, d. 29. september, skriver en lang række virksomheder i fødevarebranchen nemlig under på at måle deres madspild for at halvere det inden 2030. Det er i tråd med FN's verdensmål 12.3 om 50 procents global reduktion.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Blandt underskriverne er Danish Crown, COOP, Sallig Group og Arla. Interesseorganisationer som blandt andre Landbrug og Fødevarer har også skrevet under.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fødevareminister Mogens Jensen kalder aftalen et seriøst tiltag, der kan erstatte formelle krav om reduktionsmål.

- Madspildet i Danmark skal ned. Det belaster klimaet og miljøet helt unødigt, når vi bruger ressourcer på fødevarer, der ender i skraldespanden. Derfor er det rigtig vigtigt, at erhvervet nu går seriøst ind på denne dagsorden. Det er et sikkert skridt i den rette retning, at nogle af de helt store spillere fra branchen skriver under i dag, siger fødevareminister Mogens Jensen.

I Danmark ender omtrent 700.000 tons mad i skraldespanden hvert år, og to tredjedele stammer samlet set fra forskellige led i fødevarebranchen, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i pressemeddelelsen.