Sidste uge var politiet ude at tjekke traktorer og vogntog i området omkring Viborg og Spøttrup nord for Skive samt området omkring Spjald mellem Herning og Ringkøbing.

Halvdelen af køretøjerne havde bremsefejl, hvilket resulterede i bøder, kørselsforbud og sågar mistede kørekort for de yngste chauffører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke et nyt problem. I 2012 stoppede færdselspolitiet 117 traktorer med påhængsvogne, og heraf havde ikke mindre end 56 fejl på bremserne. I 27 tilfælde var fejlene så grove, at vognene fik kørselsforbud - eller blev "lagt døde", som det hedder i politisprog.

Tag en drive-in test

Hvis man vil undgå bøden og have testen sin traktor eller vogntog, har man nu muligheden for det.

En af de maskinhandlere i Danmark, der har et mobilt anlæg til bremsetjek af traktorer og hele vogntog, er TBS Maskinpower. Normalt står anlægget på værkstedet i Starup, men efter sidste uges razzia i lokalområdet har kollegerne hos TBS Holstebro lånt både anlæg og mandskab i Starup. Torsdag d. 27 og fredag d. 28 er der derfor drive-in bremsetest på Viborgvej 79 i Holstebro fra kl. 9 - 16 begge dage.

Blandt initiativtagerne er sælger Thomas Lilleholt, som reagerede hurtigt på det kedelige resultat fra området.

- Jeg synes både, det er trist og ulykkeligt at læse tallene i avisen. Først og fremmest på grund af sikkerheden, dernæst er det synd for de unge chauffører, der har mistet kørekortet, og endelig er det da også nogle trælse bøder at skulle betale, siger han i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tror ikke på, at landmænd og maskinstationer bevidst kører rundt med traktorer og vogntog, der ikke er i orden.

- Det er mere i kategorien, det har man ikke lige tænkt på, så er der travlhed, og ja, så er det driften der tæller, siger han.