Hvor bliver pengene af, spørger en række Venstre-politikere Mogens Jensen. Medlemmer i Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S) i samråd om udbetaling af tilskud på landbrugsområdet til blandt andet naturpleje, miljøteknologi, moderniseringsstøtte og privat skovrejsning.

IT-problemer i Landbrugsstyrelsen har i fem måneder forsinket udbetalingen af tilskud til naturpleje til tusindvis af landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvalget har spurgt om ministeren vil tage initiativ til hurtigst muligt at udbetale de i alt 140 millioner kroner i tilskud til naturpleje for 2019, som landmændene har retmæssigt krav på.

Udvalget har desuden spurgt, om ministeren vurderer, at Landbrugsstyrelsens håndtering af udbetaling af støtte forløber tilfredsstillende, herunder tilskudsordningerne til miljøteknologi, moderniseringsstøtte og privat skovrejsning.

Og endelig har udvalget spurgt, hvordan ministeren vil sikre, at udbetalinger af tilskud på landbrugsområdet fremover sker rettidigt, og hvornår ministeren forventer, at alle nuværende ansøgninger om støtte fra Landbrugsstyrelsen er færdigbehandlet og udbetalt.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V), Erling Bonnesen (V) og Anni Matthiesen (V).