Med 577 stemmer er Inger Støjberg valgt som Venstres nye næstformand

På Venstres landsmøde blev Inger Støjberg i dag valgt som partiets nye næstformand. Den anden kandidat - Ellen Trane Nørby - fik 206 stemmer. 3 stemte blankt.

I sin tale forud for valghandlingen betonede Inger Støjberg vigtigheden af at få samlet partiet, genvinde stoltheden og - ikke mindst at få placeret den nye formand i Statsministeriet.

- Det er afgørende for mig at stå sammen i vores parti og samle os entydigt bag vores formand. Jeg vil - ikke fysisk - men mentalt bære ham ind i Statsministeriet, sagde Inger Støjberg og fortssatte:

- I kender mig som en kriger - en værdikriger - der altid går i krig for venstres politik. Men jeg er ikke fløjkriger. Venstre bliver kun svagere, når vi slås internt. Men der skal jo være plads til forskelligheder. I Venstre er der forskellige strømninger, og det gør os jo bare stærkere. Men så længe vi er loyale over for vores parti og for Danmark, skal det nok gå.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et godt makkerpar

- Vi er ikke ens Jakob og jeg. Men vi har altid haft stor respekt for hinanden. Med kombinationen af Jakob og jeg tror jeg på, at vi som parti kan trække nye vælgere hen over midten. Venstre skal være det brede folkelige og borgerlige parti i Danmark - partiet skal kunne rumme både dem, der spiser sushi og dem, der spiser flæskesteg.

Inger Støjberg havde - lige som den nyvalgte formand - en stikpille til den siddende regering:

- Jeg hører om en 26-årig landmand, der selv om han endnu ikke er færdig med sin uddannelse, allerede er i gang med et generationsskifte af gården. Grunden er, at hans frygt for, hvad Socialdemokratiet kan være i gang med er så stor, at han ikke tør vente.

- Jeg oplever dette landsmøde som et punktum for en svær tid og som et godt afsæt for at komme videre. Ingen kan love, at alt er okay allerede inden det ordinære næste landsmøde lige om lidt. Men vi er enige om at skulle i gang, lød det fra den nye næstformand.