Helms TMT Centret udstiller for første gang McCormick traktorer på Agromek, og på messens første dage fik den nye importør opbakning fra den italienske producent.

Blækket på importaftalen imellem Helms TMT Centret og italienske Agro Tractors, der blandt andet producerer McCormick traktorer, var knapt nok tørt, da Agromek blev skudt i gang. Det er derfor også en af de store nyheder på Agromek, at de italienske traktorer igen udstilles i Herning.

- Vi er rigtig glade for aftalen med Helms TMT Centret. Virksomheden ejes lige som Argo Tractors af en solid familie, og vi fornemmer at de to familier bygger på de samme værdier, hvor der lægges vægt på service og kundetilfredshed. Vi ser derfor Helms som brohovedet til hele Skandinavien, siger Antonio Salvaterra marketingschef hos Argo Tractors da vi på Agromek talte med ham og hans kollega Dott. Marco Pischetola, eksportansvarlig for blandt andet Danmark.

Vil have gang i salget

McCormick har i en årrække haft det vanskeligt på det danske marked, og trods gode intentioner fra den nye importør forventer repræsentanterne fra den italienske fabrik ikke, at McCormick sådan lige sprænger den danske salgsstatistik.

- Vi skal ud og gør os fortjent til at være i markedet, og derfor støtter vi i første omgang Helms TMT Centret med demotraktorer, så de danske landmænd kan opleve, hvilken kvalitet og komfort der er i McCormick. Vi har brugt store summer på at udvikle nye modeller, og vi er stolte af resultatet. Se eksempelvis den store X8.680 der udstilles her på messen. Det eneste der går igen fra fortidens McCormick er rammeopbygningen. Resten er nyt og bygget på pålidelige komponenter fra blandt FPT og ZF, forklarer Antonio Salvaterra, og tilføjer:

- Agro Tractors er ikke kun en samlefabrik. Vi producerer selv en række komponenter og cirka 75 af traktoren produceres af Agro Tractors. En af de komponenter vi er rigtig stolte af, er den nye kabine på X7 og X8. Her har føreren et førsteklasses mobilt kontor, og her kontrollerer han traktoren med fingerspidserne.

Vil i marken

Hos Helms TMT Centret bliver det først og fremmest Jakob Helms, der får ansvaret for salget af McCormick, og han er også klar over, at der skal gøres en ekstra indsats, for at generobre markedsandele til McCormick.

- I første omgang bliver de traktorer vi udstiller her på Agromek i landet. De skal anvendes til test- og demotraktorer. For at give potentielle kunder mulighed for at teste traktorerne over en længere periode, vil vi også leje traktorer ud. Endelig er vi ved at planlægge demonstrationer, og en af dem bliver et arrangement hvor traktorerne fra McCormick kommer til at kør med maskiner fra McHale, som vi også importerer, siger Jakob Helms og tilføjer straks:

- Men før vi overhovedet går i gang med at sælge, skal vi have fuldstændig styr på reservedele og service

McCormick producerer traktorer på 44 - 310 hestekræfter, og flere modeller tilbydes både med powershift og trinløs transmission.