Hvilken rolle kommer mejeriprodukter til at spille i fremtidens bæredygtige kost? Sådan spørger Mejeriforeningen i deres indbydelse til fødevarekonference på Christiansborg.

I 2050 bor vi næsten 10 milliarder mennesker på jorden, ifølge FN. Det betyder, at vi skal mætte flere munde, men samtidig er vi også nødt til at mindske vores aftryk på jordens miljø og klima.

Spørgsmålet om, hvordan fremtidens bæredygtige produktion og forbrug af fødevarer skal se ud, er presserende som aldrig før. Udfordringerne med fødevare rejser spørgsmål som: Hvad bør vi spise for at få næring med mindst muligt klimaaftryk? Hvordan kan vi fremstille denne mad bæredygtigt? Hvilken rolle spiller mejeriprodukter i fremtidens bæredygtige kost?

Disse aktuelle spørgsmål er omdrejningspunktet, når Mejeriforeningen og Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen samler fødevareeksperter, forskere, ngo'er og politikere på en konference den 22. november 2018 på Christiansborg.

I forbindelse med konferencen lancerer Mejeriforeningen også en ny publikation med tal og perspektiver på, hvordan sektoren arbejder med bæredygtighed fra jord til bord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ved konferencen vil Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tale om regeringens ambitioner i forhold til at understøtte en mere bæredygtig fødevareproduktion.