Lyt til artiklen:

Mejeriforeningen roser Arla for klimatillæg

00:00
Hastighed: ???x
01:30

- Vi kan i branchen ikke undgå at mærke et pres i hele klimadebatten. Der er mange meninger og snak. Arlas initiativ er velunderbygget handling, som mange landmænd er klar til, for her kan de være med til at gøre en forskel. Og det er ikke bare snak, men noget som Arlas mælkeproducenter rent faktisk gør. Det bygger på viden fra forskere. Det er dokumenteret, at det gør en forskel, og modellen kan udbygges i takt med, at der kommer nye viden og nye muligheder for at reducere klimaaftrykket fra mælkeproduktionen. Det er virkelig stærkt, siger Steen Nørgaard Madsen, formand for Mejeriforeningen.

- For vores erhverv er det en milepæl. Her præsenteres en vej, som flytter noget. For landmanden er der en gulerod - ikke en pisk - men en gulerod i form af økonomisk belønning til dem, der bevæger sig i den rigtige retning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tror på, at dette kommer til at inspirere mejeribranchen verden over, for ingen andre gør noget tilsvarende. Det kan vi være meget stolte af i Danmark. Igen sætter dansk mejeribrug standarden for resten af verden. Jeg tror, at vi de kommende år vil se andre ude i verden følge trop, så dermed er det ikke kun mejeriprodukter, den danske mejerisektor eksporterer, men også knowhow og konkrete løsninger, der flytter noget, siger mejeriformanden.