Lyt til artiklen:

Gedemælksprodukter vinder i flere kategorier til Gourmetprisen

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Abonnementsartikel

Gedeost og gedeis blev to af vinderne til årets Gourmetpris, der netop er blevet uddelte.

Vinderne af årets Gourmetpris er netop blevet offentliggjort. I kategorien 'hård ost' blev vinderen en gedeost fra Mammen Mejerierne, og det blev Tothavens Gårdmejeri, der vandt for bedste is med en lakridsispind baseret på gedemælk.

- Vi er superstolte af at vinde Gourmetprisen. Vi har gået og udviklet lidt på gedeoste, efter vi har indgået et samarbejde med et dansk, familiedrevet landbrug, der laver økologisk gedemælk af høj kvalitet. Gedemælk gør noget godt for oste. Det giver en lidt krydret og skarp smag, som klæder mange ostetyper, og det er bestemt noget, vi har lyst til at arbejde mere med, siger Peter Staunsbæk, der er medejer og udviklingsdirektør hos Mammen Mejerierne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produkterne bliver blandt andet vurderet på deres udseende, duft og smag.

rich-media-2
Tothavens Gårdmejeri vandt for bedste is med en lakridsispind baseret på gedemælk. Foto: Mejeriforeningen

- Det er fantastisk. Tænk, at man kan vinde Gourmetprisen med en ispind. Det er jeg stolt over. Og når det så ovenikøbet er en is lavet på gedemælk, som jo i Danmark er lidt en kuriositet, så er det bare endnu bedre. Jeg håber da på, at det, at en gedemælks-is vinder Gourmetprisen i kategorien is, vil gøre folk mere nysgerrige på gedemælk, siger Jakob Olsen, der er indehaver Tothavens Gårdmejeri.

Imponerede dommere

Der var i alt tilmeldt 43 mejeriprodukter til konkurrencen, der bliver afholdt af Mejeriforeningen. Målet er at hylde og anerkende mejeriprodukters gastronomiske værdi og give plads til anderledes og typisk også lidt vilde produkter fra dansk mejeribrug.

rich-media-3
Mammen Mejerierne vandt for bedste hårde ost med gedeosten Kæk. Foto: Mejeriforeningen

- Dommerne var imponerede over både bredden, kvaliteten og kreativiteten i mejeriprodukterne, og årets produkter er kendetegnet ved deres nytænkning og høje håndværksmæssige kvalitet. Hvad enten det er et lille osteri eller et større mejeriselskab, så er passion, kvalitet og velsmag drivkraften bag produkterne, siger Pia Damgaard Beck, som er ansvarlig for Gourmetprisen hos Mejeriforeningen.

I kategorien ' konsummælksprodukter' vandt Naturmælk med drikken Ferm, der er en økologisk æblemost med valle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
Produkterne blev blandt andet vurderet ud fra duft, smag og udseende. Foto: Mejeriforeningen

Arla Kvibille Mejeri vandt prisen for bedste bløde ost med Unika osten Hallands Siren, og Aabybro Mejeri fik vinderprisen for bedste smør og blandingsprodukt med Gammeldags kærnet smør med Læsø Sydesalt.

Gourmetprisen er blevet uddelt siden 2003.