Troldhede Mejeri, der er ejet af Arla, har eksisteret i mere end 100 år. Mejeriet har i en årrække skabt rammerne om udviklingen af Arla Unikas oste, og det er den produktion, der nu skal tages til nye højder med åbningen af det såkaldte refinement center.

Refinement centeret er et særligt område dedikeret til håndlavede skimmeloste, hvor nye produktionsmetoder med anvendelse af røg, øl, vin og dehydrering af skimmelostene bruges så smagen koncentreres og opkvalificeres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Troldhede mejeri ser mejerichef Torben Pradsgaard frem til det nye center.

- Jeg tager det som en stor cadeau, at Arla Unika har valgt netop Troldhede Mejeri til den her nicheproduktion. Det er et skulderklap til alle de dygtige mejerister, vi har ansat, at vi nu får mulighed for at medvirke til at eksperimentere med og videreudvikle Unikas sortiment, siger han.

Håndværk og Vestjylland

Placeringen af refinement centeret på netop Troldhede skyldes ifølge Arla Unika selv både de dygtige mejerister og den natur, der omgiver det vestjyske mejeri.

Dorte Ruby er chef for Arla Unika, og hun forklarer, hvordan mejeriets omgivelser spiller ind i de oste, der udvikles og produceres på mejeriet.

- Vi har gennem længere tid lavet oste på Troldhede. Oste, hvor vi prøver at tage noget af naturen med i smagen. Blandt andet bruger vi porse, som mejeriets ansatte selv går ud og samler på et bestemt tidspunkt af året. Det er dedikation og håndværk, og det kan smages i ostene, Derfor er vi også meget begejstrede for, at vi nu kan lave endnu flere oste på Troldhede, siger hun.