Lyt til artiklen:

Mælkeprisen stiger med 7,4 øre i marts

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Arlas acontopris for konventionel mælk stiger med 7,4 øre pr kilo (1,0 eurocent pr. kilo) fra 1. marts 2024, det oplyser mejeriet i en pressemeddelelse.

Det betyder at acontoprisen for konventionel mælk af den bedste kvalitet baseret på Non-GM foder, indsendte klimatjekdata, bæredygtighedstillæg samt omkostningskompensation og logistiktillæg vil være på 333,1 øre pr. kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For den økologiske mælk er stigningen også på 7,4 øre, og det betyder at acontoprisen for økologisk mælk af den bedste kvalitet baseret på indsendte klimatjekdata, bæredygtighedstillæg samt omkostningskompensation og logistiktillæg vil således være 378,3 øre pr. kilo

Ifølge mejeriet driver følgende prisen:

Det globale udbud af mælk falder fortsat. Der ses dog stigninger i nogle områder, og det forventes, at udbuddet af mælk i EU vil øges som følge af sæsonbetingede stigninger i foråret. Salget i detail fortsætter med at stige. Mens de europæiske råvaremarkeder er stabile eller let faldende, har de globale råvaremarkeder oplevet en stigning på det seneste. Økologi: I lighed med markedet for konventionel mælk fortsætter markedet for økologisk mælk med at stige, skriver Arla i sin beretning.