Så er guldmedaljerne uddelt til dette års Agritechnica show i Hannover, det blev til fire guld-medajler til Claas, Merlo, Rauch og Grimme

I år er det 28. gang, at Agritechnica slår dørene op til udstillingen i Hannover, hvor der i år vil være 41 hektar udstillingsareal fordelt i 24 haller. Antallet af udstillere er helt oppe på 2.700 fra 47 forskellige lande, og man forventer cirka 420.000 besøgende fra 83 forskellige lande.

DLG (Deutshe Landwirtschafts-Gesellschaft), som står bag udstillingen, har set nærmere på de i alt 393 anmeldte nyheder til årets Agritechnica. Heraf har fire nyheder løbet med guld-medajler, mens 33 nyheder har fået sølv.

DLG fortæller, at medajlerne udgives efter de mest innovative nyheder, og de fire producenter der er udvalgt til guld er: Claas, Merlo, Rauch og Grimme.

Claas høster guld med simulator

Med en online simulator fra Claas, kan betjeningen af høstmaskiner og traktorer for første gang foretages fra computeren, hvor alle dynamiske funktioner er kortlagt. Claas fortæller, at potentialet for større udnyttelse af mejetærskerne fra første høstdag er muligt, idet høstchaufførerne ikke først skal hente sidste års erfaring frem fra baghovedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Også nye chauffør kan blive kendt med høstmaskinerne inden høsten startes.

Hybrid teleskoplæsser fra Merlo

Merlo løber med en guldmedalje for Merlo Turbofarmer 40.7 Hybrid, som er det første hybrid elektriske køretøj, der er set i landbruget. Effekten til teleskoplæsseren kommer dels fra en dieselmotor og dels fra et 30 kWh lithium batteri.

Ved normal kørsel oplader dieselmotoren på batteriet, uden det begrænser læsserens arbejde. Tomgangskørsel samt kørsel med lave motoromdrejninger bliver ren elektrisk drevet.

Gødningsspreder justerer selv spredebillede

En gødningsspreder der automatisk optimere spredebilledet uanset gødning i sprederen er nu muligt fra Rauch. Dette gør sprederen ved at spredebilledet bliver scannet af mikrobølgesensorer hvert minut og spredebilledet for sprederen justeres automatisk.

Gødningssprederen finder selv det optimale spredebillede ud fra de oplysninger om gødningstype og mængde som chaufføren har indtastet i computeren. Rauch kalder det guld-belønnet systemet for Axmat.

Luft hjælper med kartoffelrensningen

Grimme bliver også tildelt en guldmedalje for AirSep. Grimme fortæller, at det altid er en begrænsende faktor ved sortering af kartofler, når der er sten og store knolde med på sorterbåndet. Ved hjælp af luftstrømme og specialformet underlag sorteres sten og klumper lettere fra kartoflerne og en væsentligt kapacitet forøgelse opnås.