Abonnementsartikel

Den nye hybrid-teleskoplæsser fra Merlo er tildelt guldmedalje op til Agritechnica 2013. Lavere forbrug og mindre emissioner er kodeordene.

Hybridteknologi - det vil eksempelvis sige kombineret el- og dieseldrift - er stadig et så forholdsvist nyt fænomen, at chancerne for priser og medaljer er store, når man stiller op med en nyhed i den kategori.

Det har man også erfaret hos producenten Merlo, som op til Agritechnica 2013 i Hannover netop er blevet tildelt en guldmedalje for den nye teleskoplæsser, Merlo 40.7 Hybrid. For tildelingen står Agritechnica Innovations Kommissionen og den tyske organisation, Agricultural Society (DLG).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Merlo Hybrid blev udvalgt blandt 400 innovationer, der blev indgivet, først og fremmest for dens reducerede brændstofforbrug og nedbringelse af forureningen.

Merlo Hybrid teleskoplæsseren vil naturligvis også være at se på messen, når den åbner i november. Producentens mål har været at fremstille en teleskoplæsser med et kombineret diesel- og elektro-hydraulisk hybrid system. Hybridsystemet gør teleskoplæsseren meget alsidig, da den også kan bruges indendøre, eksempelvis i drivhuse, stalde, og i lagerbygninger. Den kan arbejde i både en fuldt elektrisk og en hybrid-tilstand.

Hybrid-læsseren er udstyret med en dieselmotor med 56 kW. Ved normal kørsel oplader dieselmotoren på batteriet, uden det begrænser læsserens arbejde. Maskinen kan arbejde i elektrisk tilstand indendørs i fire timer i Eco-indstilling. Producenten angiver, at brændstofforbruget under normale forhold er mindst 30 procent lavere end på en tilsvarende konventionel teleskoplæsser, ligesom støjniveauet naturligvis også er lavere.