Väderstads nye familiemedlem inden for tallerkenharver, Carrier XL, er blevet udviklet for at imødekomme efterspørgslen primært fra kunder, der har meget majs, hvor større skiver er bedre til at gennemtrænge de ofte tykke lag af afgrøderester, der er tilbage efter majshøsten.

Nyheden fra Väderstad gør programmet inden for rækkeafgrøder komplet, eftersom den er et supplement til serierne Tempo, NZA og TopDown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle skiver på tallerkenharven kan justeres individuelt, så man får optimeret vinklen til den enkelte type arbejde, og det gør Carrier XL til et godt multiredskab, der angiveligt arbejder fra overfladisk dybde ned til 15 centimeter med samme præcision.

Disc i en X-facon

Skiverne er anbragt i en X-facon, der neutraliserer de sidekræfter, der ellers opstår med en tallerkenharve og sikrer, at maskinen kører lige. Den største fordel opnås i kuperet terræn, og hvor man bruger RTK styresystemer, der reducerer risikoen for overlap.

En anden ny funktion er de skærpede cut-outs på disken. De giver god skæreevne og holder formen, selv om de bliver slidt. Som med de normale Carrier tallerkenharver er skiverne konisk formede, så arbejdsvinklen opretholdes uanset slid eller arbejdsdybde. Formen sikrer også at jorden smuldrer godt. Af hensyn til levetiden er alle dele, der arbejder i jorden, monteret i de kendte Väderstad gummiaffjedrende ophæng.

Carrier XL, der fås i bredderne 9,25 og 12,25 meter, kommer med stålpakker, som pakker jorden i dybden og efterlader en glat overflade.