Danish Agro-koncernen havde i 2012 det hidtil bedste og mest begivenhedsrige år med opkøb, omkostningsbesparelser og en øget indtjening på tværs af koncernen i ind- og udland.

Danish Agro realiserede i 2012 et resultat før skat på 444 millioner kroner. Det er koncernens hidtil bedste resultat, og det ligger 81 millioner kroner højere end resultatet i 2011 – en forbedring på 22,3 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen i 2012 var på 17,6 milliarder kroner mod 15,8 milliarder kroner i 2011.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, forventer, at fremtidens vækst ligger uden for Danmark:

- Købet af 60 procent af den finske grovvarekoncern Hankkija-Maatalous Oy samt udbygningen af det strategiske samarbejde med den tyske grovvarekoncern Agravis Raiffeisen AG gør, at vi allerede i 2013 vil realisere de fleste af de mål, vi havde sat os i vores strategiplan 2015. Fremadrettet forventer vi, at cirka 75 procent af vores indtjening kommer fra udlandet og uden for traditionel grovvarehandel i Danmark, siger Christian Junker og fortsætter:

- Det gør, at koncernen på en og samme tid kan have en tilfredsstillende indtjening, samtidig med at behovet for overskud fra traditionel grovvarehandel i Danmark er minimal.