Skov A/S, som udvikler klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion, kom ud af regnskabsåret 2010/11 med det bedste resultat nogensinde. 

I forhold til året før voksede omsætningen med 41 procent til 484 millioner kroner, og resultatet før skat voksede med 117 procent til 58 millioner kroner. Det skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de primære årsager er, at niveauet for kødproduktion på verdens fjerne markeder er stærkt stigende. 

- Konsolideringen i primærproduktionen af svin og fjerkræbranchen går rigtig stærkt. Brugerne af vores produkter bliver større og mere professionelle, og derfor handler vi også i stigende grad direkte med kunderne i stedet for via forhandlere, siger adm. direktør Jørgen Yde Jensen til Børsen.

Firmaets vækst hentes primært i Østeuropa, Asien og Afrika, fortæller direktøren, og fremhæver datterselskabet i Bangkok, som i dag har 15 medarbejdere. 

En del af fremgangen skyldes dog også Skovs egne investeringer i forskning og udvikling. 

- Traditionelt har vi brugt omkring 10 procent af omsætningen her. Det nåede vi dog ikke med den store vækst, men vi har stadig investeret cirka 40 millioner kroner i R&D i det seneste år. Vi har 55 medarbejdere i de afdelinger, siger Jørgen Yde Jensen.