Abonnementsartikel

Nogle planteavlskonsulenter hos Agri Nord har mere været planteavlsjurister i 2012.

Agri Nord er tilfreds med, at 2012 sluttede med et overskud på 3,5 millioner kroner, men finanskrisen rammer også det nordjyske rådgivningsfirma.

Det har betydet, at omsætningen sidste år blev lidt lavere end budgetteret - nemlig 125 millioner kroner. Alligevel er virksomheden kommet ud med et overskud over budget. Det skyldes ifølge administrerende direktør Erik Lydiksen en målrettet indsats fra medarbejdere og bestyrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i 2012 implementeret en ny strategi hos Agri Nord og har sideløbende vist, at vi kan drive en virksomhed med overskud, siger Erik Lydiksen.

Ny lovgivning

En af de afdelinger, der har haft en større omsætning end budgetteret, er planteavlsrådgivningen. Det skyldes først og fremmest, at der er kommet en lang række nye love og regler fra myndighedernes side, som landmændene har haft brug for rådgivning til at navigere iblandt.

- Vi må konstatere, at vores medarbejdere har arbejdet mere som planteavlsjurister for at sikre overholdelse af love og regler end som egentlige planteavlsrådgivere, siger Erik Lydiksen.