Uacceptabelt, uantageligt og ude at trit med dansk demokratisk tradition. Både landbrug, kommuner og grønne organisationer raser over, at regeringen med et snuptag vil forringe muligheden for at klage over de kommende vandplaner. Det skriver Altinget.dk.

I et Grøn Vækst-lovforslag, som netop har været i høring, foreslår regeringen at tilpasse klageadgangen for at sikre en hurtigere behandling af vand- og Natura 2000-planerne. I praksis betyder tilpasningen, at borgere ikke får mulighed for at klage over målene og den indsats, som staten fastlægger for at kunne nå målene.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Danmarks Naturfredningsforening kalder forslaget helt uantageligt og påpeger, at det alene er regeringens egen skyld, at vandplanerne nu er næsten to år forsinkede. 

- Med en begrænset klageadgang skal offentligheden så fratages muligheden for at vurdere de endelige planer på deres indhold, og om de lever op til direktivernes krav. Det finder DN helt ude af trit med dansk demokratisk tradition, skriver organisationen i sit høringssvar.

Uacceptabelt


Landbrug & Fødevarer er ligeledes imod forslaget og påpeger, at borgerinddragelsen i beslutningsprocessen indtil nu har været yderst mangelfuld. 

- Det er helt uacceptabelt, at de berørte borgeres retssikkerhed skal vige for en hurtigere behandling af vand- og Natura 2000-planerne, skriver organisationen i sit høringssvar ifølge Altinget.dk.


Landbrug & Fødevarer mener, at der skal være specifik klagemulighed for de lodsejere, der berøres af vand- og naturplanerne. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Vi mener, at vand- og Natura 2000-planerne vil få overordentlig stor og direkte indflydelse for en række borgere, herunder landmænd, der omfattes af skærpede regler (...). Derfor er det ikke rimeligt at fratage borgerne den klagemulighed, der i dag findes på dette afgørende område," skriver organisationen.