Et notat fra Miljøministeriet tyder på, at Danmark planlægger at implementere vandrammedirektivet langt hurtigere end både Tyskland og Holland. Mens Danmark har lagt op til, at direktivet stort set skal være implementeret i 2015, vil de to lande strække indsatsen helt til 2027. Det skriver Altinget.dk.

På baggrund af notatet mener Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, at Danmark også skal udskyde dele af indsatsen, så dansk landbrug ikke mister konkurrenceevne - og dermed eksport og arbejdspladser. Miljøminister Karen Ellemann (V) mener derimod, at der er behov for yderligere undersøgelser.

- Miljøministeriet og Fødevareministeriet igangsatte før sommerferien en undersøgelse af, hvordan Holland og Tyskland implementerer nitratdirektivet og vandrammedirektivet. Det er først, når resultatet af denne undersøgelse om kort tid foreligger, at det er muligt at sige noget sikkert om, hvorvidt Danmark implementerer direktivet anderledes end i de øvrige EU-lande, udtaler Karen Ellemann i en skriftlig kommentar til Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun oplyser, at hun over for EU-Kommissionen har efterlyst en sammenligning af, hvordan direktivet bliver implementeret i de forskellige lande. 

- Men EU-Kommissionen oplyste i den forbindelse, at man ikke forventer at have et overblik på tværs af landene før i løbet af 2012. Derfor iværksatte regeringen den omtalte undersøgelse af implementeringen i Holland og dele af Tyskland, skriver miljøministeren.