Klokkeholm Maskinstation i det nordjyske er én af de første til at købe den nye Fendt S5-serie, som præsenteres i juli.

Mens vi har teaset for den her på maskinbladet.dk, så smider Fendt nu løbende nye billeder og filmklip op af den kommende 900-serie fra Fendt. Besøg siden "Fendt 900 Vario. Ready for more"

rich-media-1
Til trods for camouflage-farven, så er der store ligheder med 1000-serien fra Fendt rent udseendemæssigt - og det gør sig vist også gældende under motorhjelmen samt i transmissionen. Til juli kan vi fortælle meget mere.

Mens vi alle venter i spænding på den nye traktor-serie, så er de første enheder allerede slutsolgt i Danmark. Én af dem skal til Klokkeholm Maskinstation i det nordjyske og der er her tale om en Fendt 939 S5, som skal afløse en Fendt 939 på 9.000 timer.

- Den nye Fendt-traktor skal spændes foran en gyllevogn samt monteres med SyreN-anlæg samt mulighed for kørsel med fronttank, fortæller Martin Jespersgaard, indehaver af Klokkeholm Maskinstation, og fortæller at man ser frem til at få den nye traktor:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg ser meget frem til at få den nye traktor hjem, selvom jeg endnu hverken har set den eller kørt med den. Men med baggrund i gode erfaringer efter prøvekørsel af en Fendt 1000-serie, så er jeg overbevist om, at den nye 900-serie nok skal gøre det godt.

Martin Jespersgaard henviser blandt andet til den nye MAN-motor, den nye transmission uden gruppeskift, samt automatisk til- og frakobling af firehjulstrækket, som også gør sig gældende på 1000-serien fra Fendt.

Kanon affjedring

Én af begrundelserne for at det igen bliver en Fendt-traktor hos Klokkeholm Maskinstation er blandt andet det faktum, at den ældre Fendt 939 med 9.000 timer på klokken altid har kørt med gyllevogn og enten SyreN-anlæg eller fronttank.

- Og vi har aldrig nogensinde haft problemer med forakslen på traktoren, fortæller den nordjyske maskinstationsejere og roser den gode affjedring på Fendt 900-serien, som markedets bedste.

rich-media-2
Martin Jespersgaardf fra Klokkeholm Maskinstation ser frem til at få den nye Fendt-traktor hjem og spændt foran gyllevognen. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

- Jeg har på nuværende tidspunkt tre Fendt-traktorer i 900-serien, og den ældste har som sagt kørt 9000 timer mens den næstældste har kørt 8.000 timer og den nyeste Fendt 900-serie, som blot er et par år gammel, har snart rundet 4.000 timer - og man kan næsten ikke mærke forskel på traktorerne, påpeger Martin Jespersgaard.

- De har alle samme gode førerkomfort, og det er blandt andet med baggrund i det, at vi tør købe en traktor vi hverken har set eller kørt i. Men at vide den kommer fra Fendt er et stort kvalitetsstempel.