Abonnementsartikel

Hos den østrigske maskinstation Gruber lever man stort set kun af specialopgaver - men de bringer også maskinstationen rundt i store dele af alpelandet.

I det nordøstlige Østrig mellem byerne Linz og Salzburg ligger egens største landbrugs-maskinstation: Gruber Bodenwerkstatt. Maskinstationen beskæftiger brødrene Peter og Franz Grube, som er anden generation på maskinstationen samt to ansatte. Fire mand lyder måske ikke af meget med danske maskinstationsbriller, men i Østrig er der langt mellem landbrugs-maskinstationer på denne størrelse. Det skyldes primært, at mange østrigske landmænd stort set selv klaret alt arbejdet i marken, og dermed er det stort set kun specialopgaverne, som er overladt til maskinstationerne.

- Hovedopgaverne på maskinstation kan deles ind i ensilering med tre Pöttinger-opsamlervogne, løsning af undergrunden med specialgrubber samt kalkning, som er de tre helt store arbejdsområder, fortæller Peter Gruber, mens han viser rundt på maskinstationen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.