I forbindelse med ændring af gødskningsbekendtgørelsen for planperioden 2018/2019, der trådte i kraft den 1. august 2018, blev der indført et nyt beregningsgrundlag for produktion af næringsstofindhold i husdyrgødning for økologisk svineproduktion. Beregningsgrundlaget anvendes til at fastlægge en bedrifts forbrug af kvælstof og fosfor i husdyrgødningen, som opgøres i gødningsregnskabet. Frem til 1. august 2018 har økologiske svineproducenter pga. manglende fagligt grundlag anvendt beregningsgrundlaget for den konventionelle svineproduktion.

For at give økologerne tid og mulighed for at indrette sig på de nye reguleringskrav og med mulighed for at korrigere ud fra de faktiske produktionsforhold udskydes implementeringen af beregningsgrundlaget for den økologiske svineproduktion til den næstkommende planperiode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændring af gødskningsbekendtgørelsen på vej

Landbrugsstyrelsen vil snarest udstede en ændring af gødskningsbekendtgørelsen, som betyder, at økologerne i indeværende planperiode som hidtil stadig kan anvende det konventionelle beregningsgrundlag. Det nye beregningsgrundlag med de tilhørende korrektionsformler vil blive implementeret fra den næstkommende planperiode 2019/2020, som træder i kraft 1. august 2019.