Abonnementsartikel

Hvis der bliver konflikt i den offentlige sektor, kan det få konsekvenser for svineproducenter. Derfor arbejder Tican, Danish Crown og Landbrug & Fødevarer tæt sammen for at være på forkant med udviklingen, så vi minimerer risikoen for danske svineproducenter så meget som muligt. På nuværende tidspunkt er det dog fortsat uafklaret i hvilket omfang konflikten vil påvirke både slagterierne og eksporten af levende dyr.

I disse dage fylder snakken om en konflikt i det offentlige avisernes spalter. Og hvis det kommer så langt, kan det også få konsekvenser for den danske kødsektor. For svineproducenter kan en konflikt i værste tilfælde komme til at betyde, at man ikke kan komme af med sine grise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De producenter som eksporterer smågrise, kan blive ramt, hvis der ikke bliver udført eksport-kontrol, da grisene dermed ikke kan blive kørt til udlandet. For slagtesvineproducenter kan en konflikt komme til at betyde, at man ikke kan sende sine grise på slagteri, fordi tilsynsteknikerne på slagterierne bliver udtaget til strejke.

- Det er fortsat uafklaret i hvilket omfang vores branche bliver ramt. Vi følger udvikling tæt og vil løbende holde jer opdateret. Vi følger op med konkrete forslag, som svineproducenterne kan følge, når vi nærmer os tidspunktet for konflikt i det offentlige, siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Der er varslet konflikt fra den 4. april. Men forventningen er, at forligsmanden udsætter konflikten, hvis hun vurderer at alle mulighed for et forlig endnu ikke er afprøvet. Det kan udskyde en konflikt i op til 2 gange 14 dage. I så tilfælde vil strejken være fra den 23. april eller 7. maj.

- Vi håber naturligvis ikke, at det når så langt som til en konflikt og vil løbende holde jer orienteret med status og gode råd, siger Christian Fink Hansen.

Så længe der er risiko for konflikt vil Tican, Danish Crown og Landbrug & Fødevare opdatere på situationen mindst en gang om ugen.